Get Adobe Flash player

MMK Közlekedési Tagozat szakmai nyilatkozata

Az elmúlt időszakban több sajtóhír is megjelent a Déli pályaudvar pótlás nélküli megszüntetésével kapcsolatban. Ezek egy része arról szólt, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vizsgálja a pályaudvar megszüntetésének lehetőségét is.

Az 1861-ben megnyitott Déli pályaudvar városközponti elhelyezkedésének és metró kapcsolatának köszönhetően is jelentős szerepet tölt be az ország vasúti közlekedésében. Budapest délnyugati, nyugati elővárosi forgalmának döntő hányadát szolgálja ki.

Időről időre felmerül a pályaudvar átalakításának, megszüntetésének gondolata, ezzel kapcsolatban már több átfogó vizsgálat is készült. A tanulmányok egyöntetűen arra az eredményre jutottak, hogy az állomás megszüntetése szolgáltatási és hálózatfejlesztési szempontok alapján indokolatlan. Az MMK Közlekedési Tagozata nem támogatja a Déli pályaudvar pótlás nélküli megszüntetésével kapcsolatos elképzeléseket. Szakemberink ugyanakkor készséggel állnak a döntéshozók rendelkezésére, hogy segítsék a mindenki számára megnyugtató, optimális megoldás kialakítását.

MMK Közlekedési Tagozat Elnöksége