Get Adobe Flash player

július 2016

Hibaüzenet

Notice: Trying to access array offset on value of type null include() függvényben (C:\wampstack_7-4\apache2\htdocs\fomterv.hu\mmk\sites\all\themes\MMKKTv11drupal7x\node.tpl.php 31 sor).

Vasúti Szakosztály elnökségi ülés jegyzőkönyv - 2016.07.06

Jegyzőkönyv

a
Magyar Mérnöki Kamara Közlekedési Tagozatának Vasúti Szakosztálya
2016. július 6-i elnökségi üléséről

Időpont: 2016. július 6., 10 óra
Helyszín: Unitef ’83 Zrt. földszinti tárgyalója
Jelen voltak: Bokory Gábor, Csárádi János, Sullay János, Szunyogh Ferenc, Takács Károly
Napirend:

 1. szakmai konzultációk
 2. MSZ-EN szabványok, TSI
 3. e-vasút
 4. együttműködési lehetőségek társszervezetekkel
 5. egyebek
 1. Szakmai konzultációk részletes megvitatását későbbi ülésen folytatjuk. Bokory Gábor beszámolt Tóthné Temesi Kingával folytatott találkozóról: Korábbi szakosztályi ülésen felvetett konzultációkhoz hasonlóan a szombathelyi KTI vezetésével évek óta rendszeresen szerveznek szakmai előadásokat, tervbemutatókat, amikre a szakma számos területről érkezik előadó (tervező, üzemeltető, stb.). Tóthné Temesi Kinga felajánlotta, hogy szívesen segíti munkánkat a tapasztalatok átadásával.
  Takács Károly javaslatára az október 5-7. között megrendezésre kerülő gyulai TEB konferenciát a kötelező szakmai képzésként javasoljuk elfogadtatni a Kamarával.
 2. Bokory Gábor tájékoztatta a jelenlevőket, hogy vasúti felsővezeték és pályatervezők részéről igény merült fel MSZ-EN szabványok fordítására. A fordítás költségeit alapvetően az MMK alapítványa állná, de más források (pl. MAÚT) rendelkezésre állása is elképzelhető. A jelenlevők egyetértettek, hogy a fordítás költségeire ajánlatot kérjünk. Sullay János és Szunyogh Ferenc javasolta Zsákai Tibor, Horvát Ferenc és Daczi László segítségét is igénybe venni.
 3. Az e-vasút rendszer még nem működőképes, az előírások összegyűjtésén és rendszerezésén túl azok felülvizsgálata még nem történt meg.
 4. A Szakosztály elnöksége támogatja a kapcsolatfelvételt és együttműködést a Hungrail Magyar Vasúti Egyesülettel.
 5. Magyar Közlöny 2016/98. száma foglalkozik az észak-budai területeket érintő közlekedésfejlesztési beruházásokkal összefüggésben megvalósuló Észak-budai [egészségügyi] Centrum átfogó fejlesztési koncepciójával. A kapcsolódó közlekedésfejlesztési beruházás nincs nevesítve, de ez lehet akár a Déli pályaudvar területének felhasználása is.
  Közlekedési Tagozaton véleményezésre eljuttatta a MMK Tervellenőrzési Szabályzatának tervezetét. A szakosztályi észrevételeket eljuttatjuk Lakits György elnök úrnak.

A következő ülés időpontja: 2016.10.12. (szerda) 10.00 óra, Unitef ’83 Zrt. Amennyiben a felmerülő témák szükségessé teszik, előzetes egyeztetés alapján szeptemberben is tartunk ülést. A köztes időszakban elektronikus úton egyeztetünk.

Összeállította:
Bokory Gábor
elnök